SEO-optimering - hvad er det?

SEO-optimering

Skrevet af indehaver, Oliver Vejs

Hvad er SEO-optimering?

SEO-optimering er en forkortelse af søgemaskine optimering. Helt generelt, så er søgemaskine optimering, egentligt hvor man går ind og optimerer en hjemmeside eller en webshop, så den er kompatibel med søgemaskinerne. Det er vigtigt med en god SEO på din hjemmeside eller webshop, for at din hjemmeside eller webshop rangerer godt i søgemaskinernes resultater. Lad os sige at du er tømrer, og har en hjemmeside, hvor du viser lidt af dit arbejde, har nogen priser på dine ydelser og bruger hjemmesiden til at skaffe nye kunder. Din hjemmeside er ikke SEO-optimeret og derfor ligger den måske på side 2, 3, eller 4 på Google, og der har allerede været en masse forslag til potentielle kunder på side 1, og derfor vælger kunderne højst sandsynligt en af dine konkurrenter fremfor dig. Derfor kan man optimere en hjemmeside til søgemaskinerne så den rangerer højere.

Hvorfor er SEO-optimering vigtigt?

Det er vigtigt at sørge for, at din hjemmeside eller webshop er SEO-optimeret, så den hele tiden rangerer så godt som overhovedet muligt i søgemaskinerne, på f.eks. Google eller Bing. På den måde, når en potentiel kunde søger efter en service som du tilbyder, eller en vare som du sælger, så rangerer din hjemmeside eller webshop godt i søgeresultaterne. Lad os tage eksemplet med tømrer-virksomheden igen. Der er tømrer-virksomhed A, og tømrer-virksomhed B. Virksomhed A har en SEO-optimeret side, og kører allerede en masse organisk trafik ind på den. En person fra Viborg skal have lavet en ny carport, og googler “tømrer i Viborg”. Der kommer en masse søgeresultater op, og personen vælger tømrer A, fordi de ligger på side 1 på Google. Tømrer B’s hjemmeside ligger på side 3, fordi den ikke er SEO-optimeret, og kunden vil aldrig vælge tømrer B, fordi hjemmesiden ikke bliver vist i søgeresultaterne. Tænk på, hvis du var tømrer B. Derfor er det vigtigt at optimere sin hjemmeside eller webshop til søgemaskinerne.

Hvordan laver man SEO-optimering?

Ved SEO-optimering går man ind og sørger for, at hjemmesiden eller webshoppen er optimeret til søgemaskinerne. Det gør man blandt andet ved at tilføje det der hedder ‘Meta-data’. Det er overskrifter, og små tekster rundt omkring som indeholder nogle nøgleord som folk søger på, på søgemaskinerne. F.eks. hvis du har en tømrer virksomhed i Viborg, er det vigtigt at have en masse tekster hvor ordene “tømrer i Viborg”, indgår. Eksempelvis: “Jeg er den bedste tømrer i Viborg”. Søgemaskinerne går selv ind og indekserer hjemmesiden eller webshoppen, og rangerer den højere i søgeresultaterne.

Pris på SEO-optimering

Priserne på SEO-optimering rangerer meget fra bureau til bureau, og der bliver tilbudt en masse forskelligt. Priserne ligger typisk mellem 1500-5000 kroner, alt efter hvor “slemt” det står til med hjemmesiden eller webshoppen. Hos KvDesign arbejder vi sammen med et tekst-bureau, som har mulighed for at udarbejde SEO klar tekst til når du køber en hjemmeside eller webshop igennem os.

Webdesigner Oliver Vejs fra KvDesign. KvDesign er et webbureau beliggende i Viborg.

Må jeg tilbyde min hjælp?

Står du og mangler hjælp til din hjemmeside eller webshop? Så vil jeg meget gerne tilbyde min hjælp. Mit navn er Oliver, og jeg er indehaver af KvDesign. Med mange års erfaring i henholdsvist Shopify og WordPress, ved jeg hvad der skal til for at en hjemmeside eller webshop performer på top-niveau.

Udfyld blot kontaktformularen, og så vender jeg tilbage indenfor 24 timer.

Lad os tage en snak!

Vi vil meget gerne høre mere om jeres målsætninger, og ønsker. Stik os et kald i dag og lad os tage en snak om, hvordan vi kan hjælpe jer videre på vej.

... Modtag et prisestimat indenfor 24 timer!

Eller send os en e-mail

Webbureau Viborg